Friday, September 27, 2013

Set Slimming Shaklee - Untuk Ibu Hamil

Minggu ni saja ramai yang whatsapp  untuk bertanyakan Set slimming dari Shaklee...rata2 bertanyakan dalam betuk trial pack/ set percubaan...dan secara asasnya dalam pemilihan mana-mana produk pelangsingan adalah dengan memastikan adanya 3 supplement asas yang wajib ada iaitu---->Detox---->Protein------->Lecitin..... dan pastinya pilihan tetap terletak di tangan anda bagi memilih antara supplement yang bersesuaian... 

Namun, untuk ibu menyusu di luar sana, jika ada kekhuatiran bolehlah mengambil energizing soy protein untuk menggantikan cinch shake mix. Saya sendiri telah mengalami kesan positif dengan pengambilan ESP secara teratur semasa breastfeed anak saya. 

Shaklee Slimming Set Series I

Pertama : Detox
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-Lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa dan Herb-Lax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak syorkan Herb-Laxpada ibu2 yang menyusukan anak kerana bimbang jika kesannya akan dapat pada anak. 

Untuk detoks, anda boleh pilih samada Alfalfa atau Herb-Lax.. ikut bajet anda.


Shaklee Slimming Set Series I Shaklee Slimming Set Series I 

"Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit, selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman.. 

Kedua : Protein
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Protein juga mengelakkan berlakunya diet yo-yo, sekaligus menghalang semula kenaikkan berat badan dengan mudah.Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan Energizing Soy Protein (ESP). (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)


Shaklee Slimming Set Series IShaklee Slimming Set Series I 
"Fungsi Cinch Shake Mix bukan sekadar memberi rasa kenyang. Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Jadi leusina ini akan membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Ini bermakna, hasilnya nanti badan akan berat dengan otot bukan berat dengan lemak"
Ketiga : Lecithin
Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Shaklee Slimming Set Series I
Keberkesanan kombinasi ketiga-tiga rangkaian supplement ini amatlah berkesan....dan semakin berkesan sekiranya :
1. Menjaga pengambilan makanan seharian
2.Minum air yang banyak sepanjang proses diet yang dijalankan dan pastikan 2-3Liter sehari.  
3.Pengambilan supplement secara konsistent..InsyaAllah kesannya memang SUPERB!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to IMMAMANSOR.COM
Designed by IMMA 2017