Wednesday, September 10, 2014

JATUH CINTA DENGAN SET HAMIL SHAKLEE

Teruja Hamil Anak Pertama 
----------------------------------
Hamil anak pertama adalah sesuatu yang sangat-sangat mengujakan bagi diri Imma dan juga suami. Walaupun teruja, Imma sangat berdebar-debar sebab tiada pengalaman terutama dari segi penjagaan kandungan. Siap google lagi... hehe

Kerja dan Hamil
--------------------
Bekerja sebagai Pegawai Tadbir di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor (ketika itu) memerlukan tenaga yang lebih, daya penumpuan yang lebih, kretiviti, daya ingatan dan pendek kata segala kutdrat yang ada ni digunakan sehabis baik untuk memastikan kerja-kerja dilakukan dengan baik dan pastilah inginkan result yang cemerlang. 

Tau tak? beberapa kali Imma pitam di tempat kerja dek kerana hemoglobin (HB) darah Imma yang rendah mencecah 9.4! Ya ALLAH, patutlah pitam. Ditambah lagi Imma mengalami alahan yang teruk. Hampir sebulan lebih Imma pergi kerja di waktu tengah hari. Masuk lewat. =( prestasi kerja menurun dan memberi kesan pada emosi Imma. ALLAH sahaja yang tahu perasaan Imma waktu tu. mungkin dah terbiasa memberi dengan sepenuh hati ketika bekerja, akhirnya Imma tewas dengan ujian kecil itu. 

Bertemu dan jatuh cinta dengan SET HAMIL SHAKLEE
---------------------------------------------------------------------
Syukur Alhamdulillah, mujurlah kawan Imma atau sekarang ini dah jadi upline Imma dalam Shaklee, selalu sangat promote tentang Shaklee. Imma terus je contact dia dan ceritakan masalah Imma. Tanpa berfikir panjang, Imma nekad untuk order Set Hamil Shaklee.

Seminggu Imma consume, Vitalea, Vitamin C, B complex dan ESP, Alhamdulillah... sangat hebat!!! HB Imma baik dan cantik sangat. Bacaan HB masa tu 11.0++. Time check up, terus terdiam nurse dekat klinik kesihatan tu. hehe... (Sorry, buku merah dah ghaib ke mana entah... tak dapat laa nak snap HB Imma sebelum dan selepas..)

Sejak dari itu, Imma terus jatuh cinta dengan Set Hamil Shaklee, bukan sahaja HB cantik... Imma pun semakin bertenaga dan seperti tak mengandung gayanya. Happy pulak tu bekerja. Kerja banyak pun seronok, siap pergi kerja pukul 6.00 pagi! Solat Subuh di Surau An-Nahdhoh Seksyen 18. Alhamdulillah... Walaupun Imma hamil cecah 9 bulan, Imma tiada masalah untuk bergerak dengan cergas dan bekerja dengan tekun. Syukur sangat-sangat ALLAH temukan Imma dengan Shaklee. =)

Bagi anda yang masih tercari-cari Set Hamil dan Berpantang yang berkualiti dan berbaloi dengan wang ringgit yang dikeluarkan, Imma tersangatlah mencadangkan Set Hamil dan Set Berpantang Shaklee. Malah, kedua-dua set ini lebih kurang je... hehe.. cuma add on zink dan alfalfa sahaja. =)

If nak tanya Imma apa-apa boleh je contact Imma nanti. In sha ALLAH Imma share pengalaman Imma dengan Shaklee. Suatu pengalaman yang sangat indah untuk dikongsi bersama, =)



Salam sayang...
Imma 
6013-2898399

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to IMMAMANSOR.COM
Designed by IMMA 2017