Thursday, September 11, 2014

SET IBU HAMIL SUPER JIMAT DAN AWESOME

Sebelum ini Imma ada share pengalaman Imma jatuh cinta dengan Set Hamil Shaklee di sini. Hari ini  jom kita kenali Set Ibu Hamil Shaklee dengan lebih dekat lagi.. jom jom.. =)


Apa akan terjadi sekiranya ibu-ibu tidak mendapat nutrisi yang sepatutnya ketika hamil? Ya, kekurangan nutrisi boleh mengakibatkan ibu-ibu berasa cepat letih, lesu, dan tidak bertenaga. Ia akan mengganggu tugas seharian para ibu jika tidak diatasi dengan segera.

Set Hamil Shaklee bukan sahaja membekalkan nutrisi yang lengkap untuk ibu-ibu, malah bertanggungjawab membekalkan nutrisi yang semulajadi, berkesan dan selamat untuk ibu-ibu dan juga bayi.

SET IBU HAMIL LENGKAP


ENERGISING SOY PROTEIN

Kalau anda semua nak tahu, ESP ni lah salah satu kegemaran Imma semasa hamil. Setiap kali nak minum, Imma akan campur dengan susu tepung anmum dan shake. Sedap sangat rasanya. Sebab ESP ni memang lah soya, tetapi rasanya tak seperti soya yang jual di kedai-kedai tu. Rasa soya pun sedikit je, bukan rasa kuat sangat macam kat kedai tu. 




B COMPLEX

Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. B complex Shaklee juga mengandungi asid folic, Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan. 

Apakah kesannya sekiranya anda tidak mengamalkan asid folic secara konsisten? 
Ya, kesannya teramat buruk buat anda dan bayi. Bayi akan mengalami spina bifida dan anda pula akan mengalami gangguan emosi yang teruk akibat kelalaian anda dan juga keadaan bayi yang sungguh menyayat hati. 








Salam sayang,
Imma

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to IMMAMANSOR.COM
Designed by IMMA 2017