Saturday, June 10, 2017

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ni Ramadhan ke 15. Dah separuh Ramadhan dah kita ni kan, tak lama lagi dah nak raya. Semoga Ramadhan kali ni, kita semua menjadi lebih baik dari yang sebelumnya. Iman kita lebih baik dari yang sebelumnya, InshaALLAH.

Imma nak share sikit sepanjang Imma bersama Shaklee, Imma dan keluarga Imma dan rasa #shakleeeffect. Hari ni Imma share dengan korang. =)

Jom baca!

1. Mengandung dengan Set Shaklee
-------------------------------------------------
Mengandung anak pertama dengan set hamil shaklee adalah pengalaman berharga pada Imma. Di sinilah berputiknya cinta Imma dan Shaklee.

Bila dah ada anemia dan mengandung pulak, sesuatu yang merisaukan dan sangat stress. Lagi lagi kerja di ofis yang bertimbun waktu tu.

Alhamdulillah, bila amalkan set hamil shaklee, rasa best sangat, bila badan sihat, kandungan pun sihat, kerja kerja pun jadi mudah nak buat.

2. Resdung dan migrain suami hilang
--------------------------------------------------
Suami Imma ni kerja dengan company oil & gas. Tahap stress dia tu kadang Imma jadi takut. Sebab dia boleh terbawa ke rumah. Bila stress dia akan kene migrain yang teruk. Pagi pagi pulak jenis bersin teruk. Lagi teruk.bila resdung dia melarat sampai demam.
Bila Imma selalu share pasal Shaklee kat husband, dia pun teringin nak try. Syukur alhamdulillah, rasa macam ajaib.. Husband dah tak bersin pagi pagi, dia pun boleh makan seafood macam biasa. Dah jarang demam. Kalau dulu, sebulan sekali wajib laa ambil mc.
Syukur juga bila migrain pun dah tak de. Husband pulak yang share kebaikkan shaklee pada kawan kawan dia di ofis.

Suami dan anak-anak

3. Sembelit anak hilang dan pneumonia semakin pulih
------------------------------------------------------------------------
Anak Imma no 2 diuji 2 penyakit. Sembelit dan pnemonia.
Syukur juga, lepas amalkan omega guard dan mealshakes.  Sembelit dah tak de. Kalau dia lelah, inshaAllah tak kan masuk wad dah. Sebab tak seteruk dulu. Kalau kene pun dia akan recover cepat. Doktor pun puji dia aktif dan pandai respon pada keadaan di sekeliling dia. Alhamdulillah syukur.

Kalau demam, Imma cepat cepat bagi nutriferon, alhamdulillah cepat recover.

4. Paras kencing manis dan kolestrol mak turun
----------------------------------------------------------------
Kisah ni paling baru. Sebenarnya mak ni dah hampir 10 tahun hidap kencing manis dan darah tinggi. Bulan 12 tahun lepas ada masalah lemah jantung pula.

Mak Imma ni tahap kene cucuk insulin kat perut. Ubat tak terkira banyaknya. Penat tengok mak makan ubat dan cucuk insulin.

Kemudian, Imma dan kakak berpakat duit bagi mak vivix. Alhamdulillah masuk botol ke 3 mak guna, doktor sahkan result darah mak bulan lepas menunjukkan paras kencing manis menurun, biasa 18 turun ke 5.1. Kolestrol jahat pun turun dari 8 ke angka 4, kalau boleh nak turun lagi laa kan. Mak tanya doktor tentang buah pinggang dia, doktor cakap tak de masalah dan air kencing bersih.
*mak Imma ambil vivix, ubat pun still makan. Beza sangat makan ubat sahaja dengan makan ubat dan amalkan vivix.

Syukur sangat, sepanjang Imma bershaklee.. Bila dapat shakleekan keluarga tersayang dan mereka semakin sihat, inilah nikmat dan pengalaman berharga buat Imma dari benda benda lain.

Bila customer bagi testimoni positif, kita dah happy.. Bila keluarga sendiri yang dapat kesan shaklee tu, rasa perasaan tu Allah je yang tahu. Syukur dan bahagia sangat.

Perbualan di whatsapp group family Imma lepas tahu result darah mak

Syukur jumpa Shaklee. ☺

love,
Imma Mansor

No comments:

Post a Comment

Pinterest

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to BEAUTYSURI.BLOGSPOT.MY
Designed by IMMA 2017